Vårkänslor

Det är inte mycket annat än ljuset just nu som skvallrar om att vi är på väg mot våren, men det räcker för att göra mig lättare om hjärtat. Det räcker för att jag ska börja vårstäda runt mig men också inom mig.  Nu sitter jag i ett nystädat kök och funderar på en vårdetox.

Jag försöker upprepa för mig själv mantrat ”Less is more” Less is more” Less i s more” ..Av erfarenhet vet jag att blir det för mycket så släpper jag allt. Därför väljer jag ut tre saker till min vårdetox:

  • Lämnar bort allt som innehåller socker. ( just nu blir det här värst, IGEN)
  • Styrketränar 2-3 ggr / vecka ( hur det hör till en detox? jo jag känner mig aldrig så detoxad som efter ett pass i gymmet, ..och det här är personligt)
  • Införa lilla yoga och meditationsstunden på morgon igen i stället för på kvällen som det nu har varit. (undantag om jag behöver starta resan före kl 6 )
  • 2-3 kvalitativt bra vinyasapass / vecka.

Det som verkligen är en förändring på den här listan är ju sockret. Men det är verkligen en nödvändighet. Jag är en riktig sockerpendlare och det finns inget mellanläge för mig. Antingen äter jag inget socker alls eller så har jag absolut inga hämningar. On eller Off, känner ni igen er i det ?

..och finns det någon som gör mig sällskap, eller är ni alla helt bekväm med er socker konsumtion ( ni hör avunden i min röst va) ?

Annonser

2 reaktioner till “Vårkänslor

  1. Jag är faktiskt bekväm med mitt socker 😀 Liksom beslutat mej för att det inte ska vara nån big deal, för mej funkar nämligen inte allt eller inget. Vi var inne på det under yogaterapeututbildningen också, att vår hjärna ofta klarar ett ‘nej’ bättre om vi har gett oss själva en ”smitväg” – som en berättade: ”Jag försökte sluta röka många gånger, men det sket sig ända tills jag sade åt mej själv att du FÅR ta en cigarett om det verkligen, verkligen kniper”. Då gick det (och hon behövde aldrig ta dendär reservciggen, men bara det att huvudet VISSTE så gick det)! Att liksom ha en färdig plan i huvudet, men också ge sig själv utrymme för misstag. Alla gånger jag tänkt att nu tar jag bort sockret helt har det bara känts… jaha? Jo, en häftig känsla att inte behöva sockret eller ens vara sugen efter ett tag. Men jag är fine med både kolhydrater och att ta något sött till efterrätt eller med mitt gookaffi 😉 nångång. Sen är jag liksom nöjd med det. Däremot trycker jag inte i mej några mängder längre, sådär som var lätt hänt för 10-15 år sedan! Har hittat ett förhållningssätt och ja, är bekväm i som det är nu.
    Stor kram ♥

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s