Klexane sprutor och 5S projekt

Jag börjar misstänka att det finns någon form av ”handbok för sjukledighet” som man har glömt att visa mig..

Att vara ensam hemma och inte göra något alls,.. är det månne i enlighet med riktlinjerna?! I så fall är jag riktigt dålig på att vara sjukledig.

( och jag är hjärtinnerligt tacksam för att jag inte har haft orsak att öva på det )

Det kryper i hela kroppen. Samtidigt som jag är ansvarsfull och förstår att jag behöver vilan, processar min hjärna hela tiden nya möjliga aktiviteter som man kunde komma undan med och vila samtidigt. Förstår ni?

Igår tänkte jag att ett litet 5S projekt i mitt kryddskåp kunde vara en lämplig sjukledighetsaktivitet. Sagt och gjort, en påse för släng, en påse för äckliga glasburkar som funnits med för länge och en korg för kryddor i användning. Självklart sorterade efter principen för mest i användning närmast och sen övriga i bokstavsordning.

Litet lämpligt projekt som tog mig en timme men krävde två timmars söm efteråt. Två timmar.

Idag har mina kära vänner tittat till mig. Det gjorde mig så gott att få gnälla över Klexane sprutorna som svider och berätta om min operation till dem som verkligen förstår. Efter besöket sov jag igen.

Sen har man sagt mig att jag ska öka min fysiska aktivitet gradvis och det har jag tagit till mig. Sånt förstår jag mig på, sånt finns det processmätare för ( för att kunna följa mina framsteg i realtid) läs pulsklocka och stegmätare.

Ok jag hör hur ni suckar och ser hur ni skakar på era huvuden fram och tillbaka…men jag började ju faktiskt med att skriva att jag saknar handboken. Står det förresten i handboken att man inte får läsa jobbmail? I så fall är jag skyldig på ännu en punkt. Jag är nyfiken, alltså läser jag och skickar ett och annat svar. Kan inte se att det skulle fördröja mitt tillfrisknande… eller?

Men ni förstår att jag verkligen tar min vila och min bättring på allvar det är bara det att jag är ovan. Så nu har jag bokat en PT som är specialiserad på mitt typ av problem som ska hjälpa mig att gradvis bli starkare på rätt sätt så att jag kan stå på scen och dra afro i slutet av januari igen.

(*viskar* nästa yogahappening är planerat och kommer snart ut )

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s