Hur tänker du ta hand om dig själv 2019?

Jag har funderat en del på det här med val och att aktivt välja hur man hanterar vardagen. När dagen tar slut och du (äntligen) får lägga huvudet på kudden har du gjort en hel lång rad med val som i förlängningen har fått dig att känna dig så som du känner dig just då. Nästan alltid kan vi när vi tänker efter lägga orsaken på någon/något annat och så ligger vi där som utmattade offer. Vi tänker att bara omständigheterna blir annorlunda, då ska vi minsann se till att må bra. Nu måste vi bara hålla ut, vara starka och kämpa. Det värsta är att kampen, den kan pågå i åratal.

Mina egna bortförklaringar är många och ibland ganska avancerade (min mest använda är att jag just nu reser så mycket i jobbet, hatar att hör mig själv säga det ) så för mig har det varit viktigt att lära mig att skilja på vad som är bortförklaringar och vad som faktiskt är viktigt. Vad får mig att må bra och vad stressar mig. Vad betyder ”att må bra” för mig egentligen ? Ibland kan det vara så att man ligger där och mår dåligt över allt man tror att man måste göra (allt det där som andra gör för att må bra). Man tror att man måste träna fem gånger i veckan och leva på broccoli trots att man har huset fullt med ungar och jobbar heltid. Då skapar man själv stress över sådant som egentligen inte finns.

Så vad får just dig att må bra och vilka tre enkla saker kan du förändra under nästa år för att må bättre, tan hand om dig själv bättre? Oftast är det de små små förändringarna i vardagen som ger störst resultat bara man klarar av att hålla fast i dem. Mindre förändringar är också lättare att hålla fast vid än större förändringar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s